В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник
СУ "Св. Климент Охридски" отбелязва патронния си празник
Неделя, 25 Ноември 2012 13:28

Източник: Actualno.com

Ректорът на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира днес тържественото честване на патронния празник на университета за 124-ти път, съобщиха от университета, предаде БГНЕС.

Празникът започва в 10 ч. В 10.30 ч. ще бъде поднесен венец пред паметника на Свети Климент Охридски, тържеството ще продължи с приветствени слова и връчването на награди. В 11.50 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи наградата на Столична община за най-добър млад учен за 2012 г. Наградата се дава за четвърта поредна година. Кметът Фандъкова ще поздрави преподавателите и студентите по повод празника на университета.

Датата 25 ноември има още една причина да бъде паметен ден за Софийския университет. В сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация в 14.00 часа ще бъде открита Постоянна музейна експозиция за историята на радиото в България.

Всички експонати в нея са от дарители. Идеята е от 1998 година, когато дългогодишният ръководител на Златния фонд на Българското национално радио Захари Миленков намира естествен съмишленик в лицето на проф. д-р Веселин Димитров, който по това време е и Декан на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ "Св. Климент Охридски". Подкрепени от Факултетното ръководство и съвместно с Националния политехнически музей създават "Постоянна музейна експозиция за историята на радиоразпръскването в България". С помощта на студенти и курсисти в Колежа към ФЖМК и на материалната подкрепа от Факултета, със сътрудничеството и на Българския фотоклуб, експозицията беше разположена в двете учебни радио студиа и пред тях и официално открита. Наличието ѝ беше популяризирано и от Университетското радио "Алма Матер", което допринесе за появата на дарители на експонати и документи за историята на радиоразпръскването в България. Експозицията е предназначена за студенти и гости на факултета.

 

 
© 2024 referati.com