В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Реформи в кандидатстудентските кампании и обучението се очакват в СУ
Реформи в кандидатстудентските кампании и обучението се очакват в СУ
Сряда, 25 Ноември 2009 23:24

Източник: Actualno.com

Академичният съвет прие комплект от мерки, насочени към модернизиране на организацията на обучението в СУ "Свети Климент Охридски".

Промени ще има в кандидатстудентската кампания, и в базовото обучение в бакалавърската и в магистърската програма. Комисия от специалисти ще разработят нов тип изпит, който ще важи за повечето от хуманитарните специалности. Идеята е матрицата за изпита да бъде представена пред академичния съвет в края на пролетта на следващата година, предаде агенция Фокус.

Ако концепцията бъде одобрена, тя ще бъде представена пред обществеността през есента за да имат време новите кандидат-студенти да се подготвят за изпита.

"Стремим се към европейския стандарт. За мен е много важно да знаем какво проверяваме с кандидатстудентския изпит. Какво ни кара да мислим, че един млад човек ще стане добър правист, само защото знае през коя година се е провела битката при Ахелой?" каза ректорът на университета професор Иван Илчев и добави, че на университета са нужни хора, които имат сравнително добра обща култура, хора които умеят да пишат и да се изразяват.

 

 
© 2024 referati.com