В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Холандският Tilburg University в България
Холандският Tilburg University в България
Сряда, 18 Ноември 2009 13:35

Tilburg University, един от европейските лидери в областта на правото, икономиката и бизнес науките, пристига в България от 23-25 ноември. Университетът, който заема водеща позиция за право и икономика в топ класациите на холандските университети, изпраща свои представители, за да проведат информационни срещи с наши дипломирани юристи и кандидат-студенти. Срещите ще се проведат както следва: на 23 ноември в Американския университет в София, на 24 ноември в х-л „Санкт Петербург” в Пловдив и на 25 ноември в х-л „Голдън Тюлип” във Варна. Всяка от срещите ще протече под формата на две отделни презентации – за право с начален час 17:00 и икономика в 18:30 часа.

В началото ще бъде представен юридическият факултет, който е класиран на първо място в Холандия за международно и европейско право според проучване на „Higher Education Guide” за 2009 г. и предлага едногодишни магистратури на английски език в областта на международно и европейско бизнес право; публично, трудово и данъчно право; право и технологии. Втората презентация ще е на факултета по икономика и бизнес администрация - фаворит за икономически изследвания в Европа според “European Economic Association”, с 3 бакалавърски и 15 магистърски програми в следните области: икономика, бизнес, финанси, счетоводство, мениджмънт и маркетинг.

Таксата за всички програми в Tilburg University за студенти от ЕС е фиксирана в размер на EUR 1672 за академичната 2010/2011 год. Всяка година институтът  предоставя безвъзмездни стипендии за студенти от ЕС, приети в магистърските програми. Стипендиите са в размер до EUR 5000 всяка и покриват разходите за настаняване и издръжка. Кандидатите, планиращи да постъпят в Tilburg University за магистратура, автоматично се вземат предвид за отпускане на стипендия, след като подадат документите си. По-навременното кандидатстване увеличава шансовете за получаване на стипендия, като крайният срок за прием на документи е 15 април 2010 год.

Изискванията за прием за всички магистърски програми включват: диплома за завършена бакалавърска (или магистърска) степен в сходна област, две академични препоръки, автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (TOEFL iBT 90 / IELTS 6.5). За магистратурите по икономика се изисква сертификата GRE, а за бизнес специалностите - GMAT.

За Tilburg University:
Основан през 1927 год. в Тилбург - шестия по големина град в Холандия, днес Tilburg University се осланя на дългогодишния си опит и установени традиции в преподаването. Университетът е изцяло акредитиран и финансиран от държавата и предлага първокласно образование и отлична база за научни изследвания. Tова, което го прави привлекателен за международните студенти от общо 12 000, сред които има и 50 българи, е както широката гама от програми на английски език, така и сравнително ниските такси за обучение в сравнение с други водещи университети от западна Европа.

За агенция Скай Лайнс:
Срещите се организират съвместно с агенция Скай Лайнс - официален представител на университета за България. Скай Лайнс е една от водещите консултантски агенции в България, специализирана в областта на образованието в чужбина. Програмите, които Скай Лайнс предлага, са от езикови курсове до средно и висше образование. Вече близо четиринадесет години агенцията помага на своите клиенти да се ориентират в полето на образованието зад граница и да направят възможно най-добрия избор за своето бъдеще.  
 

 

 
© 2024 referati.com