В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Близо една трета от университетите обявиха грипна ваканция
Близо една трета от университетите обявиха грипна ваканция
Сряда, 11 Ноември 2009 17:32

Източник: Actualno.com

Близо една трета от държавните висши училища обявиха грипна ваканция. От днес до края на седмицата в грипна ваканция са Лесотехническият университет и Национална художествена академия.

Това каза председателят на синдикат Висше образование и наука Лилия Вълчева. Тя уточни, че условието, за да обяви даден университет грипна ваканция е присъствието на студентите на лекции да падне под 30%. Днес приключи грипната ваканция за Техническия университет Варна и висшите училища там, както и за Югозападния университет в Благоевград, предаде агенция Фокус.

Шуменският университет е в седмична ваканция до петък. В грипна ваканция е и Стопанска академия Свищов. Тракийският университет прави проверка и ще излезе с решение дали да обяви грипна ваканция.

"Грипна ваканция няма в Пловдив, там присъствието на студенти е 85%, преподавателите и служителите също са налице. Няма индикация за такава ваканция в Софийския университет и Русенския университет, както и за Техническия университет в Габрово", посочи председателят на синдиката Лилия Вълчева.

 

 

 
© 2024 referati.com