В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Изнудване и фалшификации изплуваха в Техническия в Пловдив
Изнудване и фалшификации изплуваха в Техническия в Пловдив
Четвъртък, 29 Октомври 2009 13:34
Източник: Actualno.com
 
Сигнали за груби нарушения от страна на ръководството на Пловдивския филиал на Техническия университет оповестиха днес представители на Българския студентски съюз в Пловдив и потърпевши студенти. Според техни твърдения, става дума за грубо нарушаване на студентски права, изнудване на студенти и прекомерна употреба на власт.
Студентите твърдят, че има много оценки, нанесени в доситетата им, които липсват в протоколите за изпитите. И обратно - вече поставени на изпит оценки са били променяни в студентските досиета, предаде агенция Кросс.
 
Председателят на Българския студентски съюз в Пловдив Кръстьо Карамански заяви: "Имаме един списък от 94 студенти, които са с повече от два несъответстващи изпита. Става въпрос за оценки, за които няма данни. Предполагам, че първоначалният списък, който е бил съставен с проблемни студенти, варират между 400 и 450 студенти". 
 
Сигналите са главно срещу зам.-директора на Пловдивския технически университет - доц. Георги Мишев. С наредба той разпоредил студентите с проблемни оценки да се явят лично при него. Един от тях е Кирил Минев. Той е завършил семестриално, но тази година разбира, че има двойка по изпит, взет преди две години.
 
В писмените обяснения доц. Мишев е принуждавал студентите да посочват, че са давали пари за вземане на изпит - твърдят още от Студентския съюз в Пловдив.
 
Студенският съюз в Пловдив ще сигнализира образователното министерство за ситуацията в пловдивския филиал на Техническия университет.
 
© 2024 referati.com