В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Започва новата учебна година
Започва новата учебна година
Вторник, 15 Септември 2009 13:47
Източник: Actualno.com

С химна на България и вдигането на националния трибагреник ще започне новата 2009/2010 учебна година в 2 757 училища в страната. Записаните по предварителни данни на Министерството на образованието, младежта и науката първокласници към 30 юли са 59 596. За сравнение за миналата година те са били 63 237. По данни на Регионалния инспекторат в София град първолаците ще са 9 500.
С началото на новата учебна година влиза и Наредбата за здравословното хранене на децата в училище, с която се забранява продажбата на захарни изделия и нездравословни храни в училищните лавки.

Социално слабите семейства тази година ще получат по 150 лв. за облеклото на своя първокласник. Очаква се от помощта да се възползват около 30 000 социално слаби семейства.

Президентът Георги Първанов ще участва в откриването на новата учебна година в Образцовата математическа гимназия "Проф. Кирил Попов" в Пловдив.

Премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на учебната година в 78-мо СОУ "Христо Смирненски", гр. Банкя в двора на училището.

В 9.00 часа министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова ще e гост на церемонията по откриване на новата учебна година в 73 СОУ "Владислав Граматик" /ж.к.Гоце Делчев, ул."Георги Измирлиев" №2/.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще открие учебната година в 9-та Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин", бул. "Патриарх Евтимий" 35, от 9.00 часа.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще открие учебната година в Първа английска гимназия от 9:00 часа.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в гр. Сливен, като празничната церемония ще започне в 11.30 часа.

Заместник-министър Сергей Игнатов ще открие учебната година в Националната гимназия за древни езици и култури /кв. "Модерно предградие", ул. "Баба" 16/.

Заместник-министър Милка Коджабашиева ще присъства на първия учебен ден в СОУ "Цар Симеон Велики" /ул. "Търговска" 6/ и в ОУ "Иван Вазов" /ул."Цар Симеон Велики" 101/ в град Видин.

Заместник-министър Светлана Ломева ще открие учебната година в ОУ "Отец Паисий", с. Стряма, област Пловдив /ул. "Христо Ботев" 3/.

И. д. кмет на Столична община Минко Герджиков ще открие учебната година в 32 СОУ "Свети Климент Охридски" /бул. "Христо Ботев" 63 / в 9.00ч.

Заместник-кметът на Столична община в направление "Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности" Албена Атанасова ще открие учебната година в Социален учебно- професионален център (СУПЦ) "Княз Борис І" от 9, 30 часа.

Адресът на учебното заведение на адреса а ж.к. "Хаджи Димитър", ул. "Баба Вида" № 1. Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще участва в тържественото откриване на новата 2009/2010 учебна година в Природоматематическата гимназия "Академик Иван Гюзелев" и СОУ "Райчо Каролев" в гр. Габрово.

За откриването на новата учебна година във Враца специален гост ще бьде министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той ще присъства на откриването на новата учебна година в езикова гимназия "Йоан Екзарх" и в начално училище "Иван Вазов" от 9.00 и от 11.00 часа.

 

 
© 2024 referati.com