Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Решават за забрадките до седмица
Решават за забрадките до седмица
Петък, 20 Март 2009 12:48
Източник: Actualno.com

"Идната седмица законът за училищното образованието пак ще бъде внесен за обсъждане в правителството", каза зам.-министърът на образованието Кирчо Атанасов пред БНР, пише Стандарт.
Според него имало малко парламентарно време за приемане на документа от Народното събрание.

Спор в коалицията по законопроекта възникна на вчерашното заседание на кабинета. Ябълка на раздора стана забраната за носене на религиозни символи в училище.

Ветото момичетата от турски произход да носят забрадки в час, което министърът на просветата Даниел Вълчев внесе за одобрение, срещна яростния отпор на хората на Доган.

От МОН обаче се аргументират, че у нас образованието е светско, а не религиозно.

Образователният министър напусна заседанието ядосан много преди края му, а гледането на проекта бе отложено с мотива, че е от национално значение и че трябва да се подпише от премиера Сергей Станишев, който вчера беше в Брюксел.

Депутатът от ДСБ и биш просветен министър Веселин Методиев отхвърли в интервю за "Хоризонт", че отлагането на закона може да е заради шумотевицата в село Рибново, където децата ходят със забрадки и шалвари на училище.

Методиев заяви, че има нулев шанс законът да бъде приет от настоящия парламент.
 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД