В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Четири нови специалности ще има в УНСС
Четири нови специалности ще има в УНСС
Вторник, 28 Февруари 2006 23:30

Източник: Dnes.bg 

Четири нови специалности въвежда Университетът за национално и световно стопанство/УНСС/ от следващата учебна година, съобщиха от висшето училище.
Кандидат-студентите ще могат да избират вече и "Бизнес икономика", "Регионално развитие", "Екоикономика" и "Европеистика". С тях специалностите в университета стават общо 35.

От тази година УНСС въвежда изискване за минимален успех за кандидатстване. Промяната се регламентира с решение на Академичния съвет. Кандидат-студентите трябва да имат сбор най-малко осем единици от двата предмета от дипломата за средно образование, които образуват бала. Като мотив от УНСС посочиха желанието на университета да привлече на най-добрите кандидати.

В УНСС няма да има предварителни кандидатстудентски изпити. Първият конкурсен изпит ще бъде на 8 юли по български език и литература.

Изпитите ще започват в девет часа и ще продължават четири астрономични часа с изключение на изпита по английски език, който ще бъде тричасов.

Досега изпитите започваха в 8.00 часа и бяха по пет часа.

 
© 2021 referati.com