В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Ще оценяват с тестове в училищата
Ще оценяват с тестове в училищата
Събота, 18 Февруари 2006 15:15

Източник: Actualno.com

От 15 септември в училищата ще бъдат въведени тестове като начин за оценяване на знанията, като дотогава за всяко учебно заведение ще бъде закупена по една копирна машина за безпроблемното им провеждане. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, след като правителството прие по принцип Национална програма за развитие на учелищното образование.

 

Вълчев добави, че окончателният текст на документа ще бъде готов след седмица. От новата учебна година ще влезе в сила системата за диференцирано възнаграждение на учителите и ще продължи процесът за оптимизиране на броя на училищата, обяви Вълчев. 200 нови училищни автобуса трябва да бъдат закупени до септември.

Ръководството на просветното министерство планира да ликвидира слетите паралелки, които били подходящи за 19, но не и за 21 век, според Вълчев. По думите му от 3 до 5 години ще се вземе политическо решение дали държавата ще субсидира и частните училища. През това време трябва да се проведе дебат по темата.

 
© 2021 referati.com