В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Стартира първата национална информационна кампания “Уча с компютър”
Стартира първата национална информационна кампания “Уча с компютър”
Петък, 10 Февруари 2006 20:12

 Източник: Министерство на образованието и науката

От днес – 10 февруари 2006 г. – Министерството на образованието и науката (МОН) стартира първата национална информационна кампания под надслов „Уча с компютър”. Тя има за цел да покаже, че използването на компютрите в учебния процес е модерен и ефективен начин за образование. Кампанията се осъществява с подкрепата на обществените медии. Тя е първият от трите етапа на националната инициатива на МОН „2006 – Година на е-образованието”.

В годината на електронното образование МОН ще акцентира върху създаването на многообразно по форма и вид електронно съдържание. Ще продължи обучението на преподавателите за работа с компютри и ще бъде насърчавано използването на компютрите за придобиване на знания от учениците. 

През втория и третия етап на инициативата „2006 – Година на е-образованието” МОН ще включи учениците и учителите в създаването на електронни съдържания.

Интернет сайт www.e-edu.bg ще предоставя новини от страната и света за тенденциите за развитие на образованието и използването на компютрите в процеса на обучение. Чуждият опит в сферата ще бъде представен на международен форум. Специален образователен Интернет портал ще представя всички училища в страната и ще обслужва учителите и учениците.

Национално представително проучване, проведено от Галъп Интърнешънъл през февруари т.г., показва, че българското общество подкрепя политиката на МОН за ускорено въвеждане на иновационни технологии и методи в училищата. 67% от представителите на широката общественост и от родителите са убедени, че използването на компютрите в учебния процес ще повиши знанията на учениците. Родителите посочват, че обучението чрез компютър е ефективен начин за преподаване.

Досега българската образователна система е достигнала конкурентноспособни нива спрямо европейските по отношение броя на компютрите в училищата и Интернет свързаността им. Предстои да бъдат достигнати европейските нива за включването на иновационните образователни технологии и методи в учебния процес.

 
© 2021 referati.com