Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > 22% от младите искат да напуснат България
22% от младите искат да напуснат България
Неделя, 22 Септември 2013 16:57

Източник: Actualno.com


Според данни от социологическо изследване за познанията на младите хора в България за диктатурата, разработено от център "Хана Аренд" и финансирано от Европейския парламент, 76% от младежите у нас не знаят нищо за лагера край Ловеч.

Социологът Васил Кадринов коментира, че близо 18% от младежите в страната искат да живеят по времето на Тодор Живков. Само 31% избират да живеят при демокрацията след 1989-а година, а 22% желаят да напуснат България, което е изключително тревожно.

30% не свързват с нищо Берлинската стена, 62% не знаят причината за смъртта на Георги Марков, 41% не могат да преценят каква е била ролята на ДС при комунистическия режим.

30% не знаят в кой град се намира Европейския парламент, а половината не могат да преценят дали съветската армия в България е била окупатор или освободител. Според 41% забогателите след 1989-а година са мафиоти и мутри.

В своя декларация правозащитници, социолози, историци и литературоведи настояват българският комунизъм да влезе в учебните програми на просветното министерство. Те призоваха още министерството да включи в програмата по литература "Задочни репортажи за България" на Георги Марков и други творби на автори, преследвани преди 1989-а г.
 

 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД