Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Проблемите в "Студентски град" са трупани с години
Проблемите в "Студентски град" са трупани с години
Вторник, 23 Декември 2008 12:11
Източник: Actualno.com

За никого не е тайна, че проблемите в „Студентски град" са трупани с години. Вероятно той през последните 20 години никога не е бил идеално място за живеене, но след средата на 90-те ефектът от реституцията там започна да се чувства сериозно. Чудя се дали в "Студентски град" въобще половината от жителите са студенти. Това заяви за предаването на бТВ "Тази сутрин" министърът на образованието на и науката Даниел Вълчев.

Аз съм либерално ориентиран и вярвам, че частната собственост е движеща сила на всяка икономика, но в крайна сметка тя винаги има някакви ограничения. Ние с министъра на регионалното развитие и благоустройството предлагаме, ако занапред има искания за реституция там, където не е изтекъл срокът, да има изрична забрана за това, когато става въпрос за образователен обект, за обект на здравеопазването или културата - училището, музеят и болницата да не подлежат на реституция.

Предвиждаме и там, където е извършена реституцията, да не може да се сменя предназначението на имота без съгласието на централната изпълнителна власт, каза още Даниел Вълчев.
 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД