Кандидатстудентски

Търсене на тема от архива

Технически науки > Анализ на ключовите функции и ключовите активи на фирма „АЕЦ Козлодуй” ЕАД

Анализ на ключовите функции и ключовите активи на фирма „АЕЦ Козлодуй” ЕАД
Сваляне

Описание:

Производствената дейност на АЕЦ “Козлодуй” напълно се вписва в идеята за “ядрен ренесанс” на Световната ядрена асоциация. Предприятието отговаря на високите екологични изисквания на Протокола от Киото, тъй като не отделя никакви парникови газове в атмосферата.

          На площадката на АЕЦ “Козлодуй”, по руски проект, са изградени 6 енергийни блока с обща електрическа мощност 3760 MW, оборудвани с реактори с вода под налягане. В изпълнение на поетите ангажименти на България, свързани с присъединяването на страната към Европейския съюз, АЕЦ “Козлодуй” прекрати експлоатацията на първите четири енергоблока преди изтичане на проектно предвидения им ресурс.

Изпратено на:
20 Nov 2010
Размер:
985.78 Kb
Сваляния:
85
Условия за ползване:
“АЕЦ Козлодуй” ЕАД е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електроенергия в страната. Годишният дял в националното електропроизводство през последните години е над 40 %. Това определя особено важното значение на предприятието като фактор за икономическа стабилност в регионален и в национален план. Безопасността на АЕЦ “Козлодуй” е основен приоритет и е обект на независим държавен надзор, извършван от Агенцията за ядрено регулиране при Министерския съвет на Република България. След проведените през последните години проверки от екипи на Международната агенция по атомна енергия, на Световната асоциация на ядрените оператори (ВАНО), от Групата по ядрените въпроси към Европейския съвет и др., безопасността на АЕЦ “Козлодуй” получи висока оценка и международно признание.
Автор:
deni
Дата:
08 Oct 2010
Рейтинг:
Оценка:0
Оставете първия коментар! Моля, влезте в системата с име и парола или се регистрирайте.
© 2019 РЕФЕРАТИ ЕООД