Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Реформи в кандидатстудентските кампании и обучението се очакват в СУ
Реформи в кандидатстудентските кампании и обучението се очакват в СУ
Сряда, 25 Ноември 2009 23:24

Източник: Actualno.com

Академичният съвет прие комплект от мерки, насочени към модернизиране на организацията на обучението в СУ "Свети Климент Охридски".

Промени ще има в кандидатстудентската кампания, и в базовото обучение в бакалавърската и в магистърската програма. Комисия от специалисти ще разработят нов тип изпит, който ще важи за повечето от хуманитарните специалности. Идеята е матрицата за изпита да бъде представена пред академичния съвет в края на пролетта на следващата година, предаде агенция Фокус.

Ако концепцията бъде одобрена, тя ще бъде представена пред обществеността през есента за да имат време новите кандидат-студенти да се подготвят за изпита.

"Стремим се към европейския стандарт. За мен е много важно да знаем какво проверяваме с кандидатстудентския изпит. Какво ни кара да мислим, че един млад човек ще стане добър правист, само защото знае през коя година се е провела битката при Ахелой?" каза ректорът на университета професор Иван Илчев и добави, че на университета са нужни хора, които имат сравнително добра обща култура, хора които умеят да пишат и да се изразяват.

 

 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД