Кандидатстудентски

В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS няма да бъде таксуван, но и няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Холандският Tilburg University в България
Холандският Tilburg University в България
Сряда, 18 Ноември 2009 13:35

Tilburg University, един от европейските лидери в областта на правото, икономиката и бизнес науките, пристига в България от 23-25 ноември. Университетът, който заема водеща позиция за право и икономика в топ класациите на холандските университети, изпраща свои представители, за да проведат информационни срещи с наши дипломирани юристи и кандидат-студенти. Срещите ще се проведат както следва: на 23 ноември в Американския университет в София, на 24 ноември в х-л „Санкт Петербург” в Пловдив и на 25 ноември в х-л „Голдън Тюлип” във Варна. Всяка от срещите ще протече под формата на две отделни презентации – за право с начален час 17:00 и икономика в 18:30 часа.

В началото ще бъде представен юридическият факултет, който е класиран на първо място в Холандия за международно и европейско право според проучване на „Higher Education Guide” за 2009 г. и предлага едногодишни магистратури на английски език в областта на международно и европейско бизнес право; публично, трудово и данъчно право; право и технологии. Втората презентация ще е на факултета по икономика и бизнес администрация - фаворит за икономически изследвания в Европа според “European Economic Association”, с 3 бакалавърски и 15 магистърски програми в следните области: икономика, бизнес, финанси, счетоводство, мениджмънт и маркетинг.

Таксата за всички програми в Tilburg University за студенти от ЕС е фиксирана в размер на EUR 1672 за академичната 2010/2011 год. Всяка година институтът  предоставя безвъзмездни стипендии за студенти от ЕС, приети в магистърските програми. Стипендиите са в размер до EUR 5000 всяка и покриват разходите за настаняване и издръжка. Кандидатите, планиращи да постъпят в Tilburg University за магистратура, автоматично се вземат предвид за отпускане на стипендия, след като подадат документите си. По-навременното кандидатстване увеличава шансовете за получаване на стипендия, като крайният срок за прием на документи е 15 април 2010 год.

Изискванията за прием за всички магистърски програми включват: диплома за завършена бакалавърска (или магистърска) степен в сходна област, две академични препоръки, автобиография, мотивационно писмо и сертификат за владеене на английски език (TOEFL iBT 90 / IELTS 6.5). За магистратурите по икономика се изисква сертификата GRE, а за бизнес специалностите - GMAT.

За Tilburg University:
Основан през 1927 год. в Тилбург - шестия по големина град в Холандия, днес Tilburg University се осланя на дългогодишния си опит и установени традиции в преподаването. Университетът е изцяло акредитиран и финансиран от държавата и предлага първокласно образование и отлична база за научни изследвания. Tова, което го прави привлекателен за международните студенти от общо 12 000, сред които има и 50 българи, е както широката гама от програми на английски език, така и сравнително ниските такси за обучение в сравнение с други водещи университети от западна Европа.

За агенция Скай Лайнс:
Срещите се организират съвместно с агенция Скай Лайнс - официален представител на университета за България. Скай Лайнс е една от водещите консултантски агенции в България, специализирана в областта на образованието в чужбина. Програмите, които Скай Лайнс предлага, са от езикови курсове до средно и висше образование. Вече близо четиринадесет години агенцията помага на своите клиенти да се ориентират в полето на образованието зад граница и да направят възможно най-добрия избор за своето бъдеще.  
 

 

 
© 2020 РЕФЕРАТИ ЕООД