В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Решават за забрадките до седмица
Решават за забрадките до седмица
Петък, 20 Март 2009 12:48
Източник: Actualno.com

"Идната седмица законът за училищното образованието пак ще бъде внесен за обсъждане в правителството", каза зам.-министърът на образованието Кирчо Атанасов пред БНР, пише Стандарт.
Според него имало малко парламентарно време за приемане на документа от Народното събрание.

Спор в коалицията по законопроекта възникна на вчерашното заседание на кабинета. Ябълка на раздора стана забраната за носене на религиозни символи в училище.

Ветото момичетата от турски произход да носят забрадки в час, което министърът на просветата Даниел Вълчев внесе за одобрение, срещна яростния отпор на хората на Доган.

От МОН обаче се аргументират, че у нас образованието е светско, а не религиозно.

Образователният министър напусна заседанието ядосан много преди края му, а гледането на проекта бе отложено с мотива, че е от национално значение и че трябва да се подпише от премиера Сергей Станишев, който вчера беше в Брюксел.

Депутатът от ДСБ и биш просветен министър Веселин Методиев отхвърли в интервю за "Хоризонт", че отлагането на закона може да е заради шумотевицата в село Рибново, където децата ходят със забрадки и шалвари на училище.

Методиев заяви, че има нулев шанс законът да бъде приет от настоящия парламент.
 
© 2024 referati.com