В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Образование > Стажанти от Франция идват да стажуват в областта на търговските услуги
Стажанти от Франция идват да стажуват в областта на търговските услуги
Сряда, 08 Октомври 2008 14:13
Източник: Actualno.com

През ноември във Варна се очаква да пристигне група от 15 стажанти от Франция, които ще имат възможността да работят в областта на търговските услуги.
Те ще бъдат приети от фирма Лагард ООД, МОЛ Варна, Интерсервиз Узунови АД. Очакват се още потвърждения от други варненски фирми. Това съобщи на пресконференция управителят на фирмата координатор Анета Недялкова.
Работната програма ще продължи две седмици.
На този етап са сигурни и следващите две групи стажанти: през януари 2009 г. пристигат специалисти готвачи, хлебари, сладкари, а през февруари - сервитьори и специалисти хотелиери.
Програмата ще продължи през есента на 2009 г. и през цялата 2010 г. Предвижда се и разширяване на географската област на действие към други български градове. Очакват се стажанти коафьори, монтьори и др.
Засега само френски стажанти ще гостуват в България. За да се постигне обмен - български специализанти да работят във Франция, е необходимо българска професионална учебна институция да кандидатства за финансиране от Европейския съюз.
Управляваната от Анета Недялкова агенция е координатор за България и ще сътрудничи при осигуряването на стажове в страната на френски специалисти. Тяхното заплащане и финансови разноски са изцяло поети от фондове на Европейския съюз по програмите "Леонардо" и "Еразмус".
Агенцията работи съвместно с Камарата на занаятите и професиите, област Индр, Франция.
Според подписаното споразумение, ако българска учебна институция спечели финансиране, френските партньори ще осигурят работни места за своите български колеги, уточни Недялкова.
 
© 2024 referati.com