В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Игнатов: След реституцията вече няма Студентски град
Игнатов: След реституцията вече няма Студентски град
Сряда, 28 Март 2012 11:26
Източник: Actualno.com
 

Министърът на образованието Сергей Игнатов заяви по време на петъчния парламентарен контрол, че реституцията е виновна за сегашните проблеми в Студентския град, предаде Mediapool.

“Време е да се разделим с илюзията, че има Студентски град. Такъв град няма, тъй като 38-ото народно събрание прие Закона за реституцията в реални граници и тогава на управление беше вашето правителство“, посочи Игнатов в отговор на въпрос на депутата от Синята коалиция Иван Иванов. “Ваши кметове управляваха тези места и в резултат на реституцията сега няма Студентски град“, допълни министърът.

Игнатов каза още, че сега на територията на Студентския град има 50 общежития, 30 жилищни блока и "маса застроена частна собственост между общежитията, в резултат на това, което се е случило през 90-те години".

По думите му затова е абсурдно да се говори за кампуси в Студентския град, тъй като те са разрушени заради заради случилото се през последните 10-15 години.

 

 
© 2024 referati.com