В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Проблемите в "Студентски град" са трупани с години
Проблемите в "Студентски град" са трупани с години
Вторник, 23 Декември 2008 12:11
Източник: Actualno.com

За никого не е тайна, че проблемите в „Студентски град" са трупани с години. Вероятно той през последните 20 години никога не е бил идеално място за живеене, но след средата на 90-те ефектът от реституцията там започна да се чувства сериозно. Чудя се дали в "Студентски град" въобще половината от жителите са студенти. Това заяви за предаването на бТВ "Тази сутрин" министърът на образованието на и науката Даниел Вълчев.

Аз съм либерално ориентиран и вярвам, че частната собственост е движеща сила на всяка икономика, но в крайна сметка тя винаги има някакви ограничения. Ние с министъра на регионалното развитие и благоустройството предлагаме, ако занапред има искания за реституция там, където не е изтекъл срокът, да има изрична забрана за това, когато става въпрос за образователен обект, за обект на здравеопазването или културата - училището, музеят и болницата да не подлежат на реституция.

Предвиждаме и там, където е извършена реституцията, да не може да се сменя предназначението на имота без съгласието на централната изпълнителна власт, каза още Даниел Вълчев.
 
© 2024 referati.com