В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > МОН и Главната прокуратура осъществиха акция срещу фалшиви дипломи
МОН и Главната прокуратура осъществиха акция срещу фалшиви дипломи
Вторник, 06 Февруари 2007 00:46
Източник: Actualno.com 

В Министерството на образованието и науката /МОН/ тази сутрин (05.01.2007 г.) се състоя акция на Главната прокуратура за установяването на нарушения, свързани с легализацията на дипломи, издадени от висши училища в България, съобщи правителствената информационна служба.
Акцията е резултат от продължителна съвместна работа на Главната прокуратура и МОН по разкриване на дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с фалшифициране на дипломи.
2000 евро е струвало изработването на фалшива диплома от депото, разбито днес при съвместна акция на прокуратурата и полицията. Това съобщи пред БТА прокурорът от Софийска градска прокуратура Роман Василев.
Той допълни, че хората, които са плащали за фалшивите дипломи са поръчвали и за кой университет да бъдат те. Всеки от фалшивите документи е бил издаван основно според нуждите за това какво ще работи притежателят на дипломата в чужбина.
Удостоверенията за висше образование са печатани в депо, а после са били заверявани и легализирани от работещи в Министерството на образованието и науката /МОН/, уточни Василев.
 
© 2024 referati.com