В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Стотици студенти протестирха в Бургас срещу смъртните присъди в Либия
Стотици студенти протестирха в Бургас срещу смъртните присъди в Либия
Събота, 30 Декември 2006 01:17
Източник: Actualno.com

Стотици студенти от Бургаския свободен университет протестираха срещу смъртните присъди на българските медици в Либия. Те се събраха пред сградата на ВУЗ-а и след това преминаха в протестно шествие по една от централните улици-"Александровска".
Инициатор са първокурсниците от специалност "Социални дейности", подкрепиха ги и други техни колеги.
Процесията водеха преподаватели в университета. Студентите стигнаха до площада пред общината, където ги посрещна кметът Йоан Костадинов и служители на общината.
Там те скандираха няколко минути "Свобода!". Протестиращите приеха декларация, която ще изпратят до Народното събрание и либийското посолство в София. В нея те изразяват своето възмущение от смъртните присъди и призовават Върховния либийски съд за справедливост.
"Убедени сме в невинността на българските медици и палестинския лекар и декларираме своята солидарност с тях в този тежък момент! Заявяваме своята искрена съпричастност към семействата и близките им", се казва още в декларацията.
 
© 2024 referati.com