В момента се извършва ъпгрейд на системата за SMS разплащания. Моля, не поръчвайте теми, които се плащат със SMS. Изпратеният от Вас SMS може да бъде таксуван, но няма да можете да изтеглите темата.

Съжаляваме за неудобството.

Новини > Други > Родители и учители не знаят какво се случва с младежите извън семейството
Родители и учители не знаят какво се случва с младежите извън семейството
Събота, 30 Декември 2006 01:15
Източник: Actualno.com

Психолозите, родителите и учителите не знаят какво се случва с младите хора при техните взаимоотношения извън рамките на семейството и училището.
Това заяви психологът Иван Игов и допълни, че реално агресията в училище преди 16 години и сега не се е променила, а са нараснали нерешените конфликти.
Най-разпространеният начин за решаването им е напускането на мястото на конфликта, твърди Игов, сравнявайки изследвания сред учениците, направени през 1988 г. и днес. Той добави, че преговорите като начин за справяне с конфликтните ситуации намаляват, а за сметка на това значително се увеличават директните конфронтации.
Според Игов много често конфликтите се задълбочават и стават хронични, а в мнозинството си учениците не знаят как да се справят с тези конфликти и училището не ги учи на това. Игов смята, че взимането на силови мерки от страна на институциите показва безпомощност и поиска увеличаване броя на училищните психолози.
Днес бе представен и проектът за младежка служба за онлайн консултиране E-Friends. Тя е създадена с помощта на Фонда за населението на ООН UNPHRA и Фонда за борба със СПИН UNAIDS и цели подобряване на сексуалното и репродуктивното здраве на младите хора. Консултанти са млади психолози доброволци под супервизията на техни преподаватели.
Тази дейност на младите психолози се признава за професионален стаж от Софийския университет и Нов български университет. Председателят на Дружеството на психолозите Пламен Димитров каза, че на страницата www.efriends-bg.net вече има регистрирани 200 потребители и 44 случая изпратени от хора на възраст между 11 и 24 години, по които се работи.
 
© 2024 referati.com